Deze blog mag wel nieuw leven ingeblazen worden. En dat ga ik realiseren naar aanleiding van een blogje dat ik eerder vandaag heb geschreven: "Ik heb niets in huis!" De komende tijd ga ik dat eens heftig ontkrachten!
Misschien dat ik een paar ingrediƫnten niet in huis zal hebben. Zo heb ik een recept gevonden voor bloemkool met kokos. Bloemkool is er. Kokos heb ik niet standaard in huis. Dan moet ik toch naar de supermarkt. Verse groenten en fruit zal ik blijven kopen, maar met de Vitatas, die ik woensdags haal bij de Ekoplaza, is dat soms niet eens nodig. Daar doe ik vaak twee in plaats van de bedoelde een week mee. Mijn supermarktgang zal in ieder geval minder worden. En het is goed bewuster om te gaan met voeding en met mijn toch al niet toereikende budget. Dan liever iets duurzamers kopen bij de Ekoplaza dan de AH instappen. Allebei op en om de hoek. Groen investeren noem ik dat.
In het kader van "Ik heb niets in huis!" is vandaag het volgende verorberd:
* Een paar sneetjes brood van het brood en wat van het broodbeleg dat ik gister heb meegenomen van mijn werk;
* een blik kikkererwten - daar heb ik humus van gemaakt;
* een pak brownies (dat was stiekem gisteravond).
En dan gaan we nog eventjes verder. Vanavond stond er het volgende op het menu:
* Viscuisine (nog 3 te gaan!)
* Spaghetti gekookt in een bouillonblokje daarna gewokt met olijfolie, Italiaanse kruiden en knoflook
* Broccoli, sugarsnaps en wortel gestoomd op de pan van de spaghetti
Niet alles is ecologisch/biologisch/duurzaam. Daar ben ik me van bewust. Wat ik me ook meteen bedenk, is dat het anders weggegooid zou worden. Dat is ook niet duurzaam. Het is kiezen tussen twee kwaden. Dus ga ik genieten van wat ik in huis heb, aangevuld met 'betere' producten!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten