Zoals jullie al hebben kunnen lezen, heb ik gister een poging gewaagd om koolhydraatarme, veganistische koekjes te bakken. Dat dit experiment is gefaald en ook hoe het dan beter kan, kun je in mijn vorige blogje lezen.
Dus omdat een ezel zich in het algemeen niet tweemaal stoot aan dezelfde steen, heb ik denk ik geleerd van mijn vorige poging en gaat het vandaag in de herkansing!
Het recept is bijna hetzelfde. Hier nog een keer de ingrediëntenlijst:
100g noten (dit keer walnoten, cashewnoten, pinda's, amandelen)
100g gesmolten boter (ik heb plantaardige boter gebruikt)
20g gedroogde cranberry's
20g gedroogde dadel
10g gemalen kokos
1tl kaneel
mespuntje zout
Gezien de ingrediënten zijn deze koekjes ook geschikt voor veganisten en mensen die kosher eten! Dat laatste weet ik omdat mijn recept gister door Compassionate Report van Kosherveg is geretweet.
De oven is al in gebruik omdat ik een Mijn Carrot Cake voor Anne's verjaardag aan het bakken ben. Omdat de oven gister niet zo'n succes was, en er eigenlijk geen ingrediënten zijn die gebakken hoeven te worden, heb ik de koekjes op een bord in de koelkast gelegd.
Ze kunnen dit keer niet verbranden... zou het deze keer dan goed gaan?
Ik hou jullie op de hoogte!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten