dinsdag 5 april 2016

Ruimte (&) creëren

Begin van de week begon het ineens te kriebelen: OPRUIMEN!!!!

Blijkbaar komt zo'n vlaag een aantal keer per jaar voor bij mij. Ik kan me herinneren dat het ook vorig jaar rond deze tijd was dat ik enorm ben gaan puinruimen. In huis, maar ook die ene bovenkamer... Met als enige doel: meer ruimte voor mezelf creëren.

Een nieuw jaar, nieuwe kansen! Allereerst het kamertje aan de voorkant van het huis. Mijn voedingsvoorraad is nog altijd aanwezig maar het wordt beetje bij beetje minder. Helemaal nu ik eindelijk de cacaoboter heb verwerkt tot chocolade en met de gerstvlokken granola heb gemaakt! De recepten vind je onderaan dit blog.

Nog meer ruimte! De kast met laden die in dezelfde kamer staat, mag van mij de deur uit. Ook daar ga ik eens actie opzetten. Dat zal ook flink wat ademruimte opleveren.

Haak maar aan! Het is ook in deze ruimte dat ik mijn wol heb opgeslagen. Ik fiets bijna 2x per week langs de Kringwinkel. Langs ja. Ik ga er niet naar binnen, terwijl de aantrekkingskracht zo enorm groot is! Soms kan ik de verleiding niet weerstaan en koop ik bijna alle wolvoorraad. Sinds ik mezelf heb leren haken, kan ik niet meer stoppen. Maar ik moet nu toch eens eventjes een wolkoopstop inlassen. Ik mag pas weer op zoek gaan als ik een kleur mis of als de voorraad bijna op is. Tot die tijd maak ik ruimte en creëer ik! De patronen en ideeën vind je terug op mijn Pinterest en het resultaat show ik op Facebook.

Boven ook eens een kijkje nemen... Ook in de slaapkamers was nog voldoende ruimte te maken. Een aantal boeken, wat kledingstukken en nog wat andere kleine spullen maken plaats voor ruimte, voor meer van waar ik van houd en waar ik blij van word.

Dat wordt even een middagje foto's trekken en advertenties zetten op kapaza en 2ehands.



Recepten
Chocolade - omdat ik genoeg had, heb ik de hoeveelheid verdubbeld
150g cacaoboter
25g kokosolie
50g cacaopoeder
keltisch zeezout
rozijnen
kaneel
eventueel: honing, ahornsiroop, noten, kokosvlokken, etc.

Smelt de cacaoboter en kokosolie op een laag vuurtje of au bain marie.
Voeg de cacaopoeder toe en vervolgens de ingrediënten waarmee jij de chocola meer smaaksensatie wilt geven (kan, hoeft niet).
Leg een vel bakpapier op een bakplaat of in een schaal en giet het mengsel hierop.
Zet het in de vriezer of in de koelkast tot het hard is. Eet smakelijk!

Granola - gebaseerd op dit en dit recept creëerde ik dit:
300g gerstevlokken
200g noten (amandel, walnoot)
100g zaden/pitten (lijnzaad, pijnboompitten)
8el honing
6el water
kaneel
cacaopoeder
gedroogde mangostukjes en gedroogde pruimen

Verwarm de oven voor op 175 graden Celcius.
Bedek een bakplaat met een vel bakpapier.
Meng gerstevlokken, noten, zaden en pitten.
Roer hier honing, kaneel, cacaopoeder en water doorheen en strooi het mengsel uit op de bakplaat.
Zet de bakplaat voor 15-25 minuten in de oven.
Als het goudbruin kleurt, is het goed. Wil je het iets krokanter, dan laat je het iets langer in de oven.
Zodra het is afgekoeld, voeg je de gedroogde vruchten toe.
Bewaar in een pot of doos met deksel zodat je het goed kunt afsluiten.
Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten