
Blijkbaar komt zo'n vlaag een aantal keer per jaar voor bij mij. Ik kan me herinneren dat het ook vorig jaar rond deze tijd was dat ik enorm ben gaan puinruimen. In huis, maar ook die ene bovenkamer... Met als enige doel: meer ruimte voor mezelf creëren.
Een nieuw jaar, nieuwe kansen! Allereerst het kamertje aan de voorkant van het huis. Mijn voedingsvoorraad is nog altijd aanwezig maar het wordt beetje bij beetje minder. Helemaal nu ik eindelijk de cacaoboter heb verwerkt tot chocolade en met de gerstvlokken granola heb gemaakt! De recepten vind je onderaan dit blog.
Nog meer ruimte! De kast met laden die in dezelfde kamer staat, mag van mij de deur uit. Ook daar ga ik eens actie opzetten. Dat zal ook flink wat ademruimte opleveren.
Boven ook eens een kijkje nemen... Ook in de slaapkamers was nog voldoende ruimte te maken. Een aantal boeken, wat kledingstukken en nog wat andere kleine spullen maken plaats voor ruimte, voor meer van waar ik van houd en waar ik blij van word.
Dat wordt even een middagje foto's trekken en advertenties zetten op kapaza en 2ehands.
Recepten

150g cacaoboter
25g kokosolie
50g cacaopoeder
keltisch zeezout
rozijnen
kaneel
eventueel: honing, ahornsiroop, noten, kokosvlokken, etc.
Smelt de cacaoboter en kokosolie op een laag vuurtje of au bain marie.
Voeg de cacaopoeder toe en vervolgens de ingrediënten waarmee jij de chocola meer smaaksensatie wilt geven (kan, hoeft niet).
Leg een vel bakpapier op een bakplaat of in een schaal en giet het mengsel hierop.
Zet het in de vriezer of in de koelkast tot het hard is. Eet smakelijk!
Granola - gebaseerd op dit en dit recept creëerde ik dit:

200g noten (amandel, walnoot)
100g zaden/pitten (lijnzaad, pijnboompitten)
8el honing
6el water
kaneel
cacaopoeder
gedroogde mangostukjes en gedroogde pruimen
Verwarm de oven voor op 175 graden Celcius.
Bedek een bakplaat met een vel bakpapier.
Meng gerstevlokken, noten, zaden en pitten.
Roer hier honing, kaneel, cacaopoeder en water doorheen en strooi het mengsel uit op de bakplaat.
Zet de bakplaat voor 15-25 minuten in de oven.
Als het goudbruin kleurt, is het goed. Wil je het iets krokanter, dan laat je het iets langer in de oven.
Zodra het is afgekoeld, voeg je de gedroogde vruchten toe.
Bewaar in een pot of doos met deksel zodat je het goed kunt afsluiten.
Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten